Gezagvoerder Rijkswaterstaat Midden Nederland

ODV Maritiem is één van de belangrijkste spelers in de flexibele maritieme arbeidsmarkt. ODV Maritiem is actief in het bedienen van bruggen en sluizen, in de bemanning van veren en nautisch beheer. Het opdrachtgeverbestand bestaat uit een groot aantal rederijen en (semi-) overheidsorganisaties die ODV Maritiem inschakelen om structurele en tijdelijke personeelstekorten op te vangen. ODV Maritiem heeft dus dé contacten om voor jou een passende werkomgeving te vinden.

Beschrijving

Rijkswaterstaat zorgt 24 uur per dag voor een vlotte en veilige doorvaart op de vaarwegen. Zo wordt scheepvaartverkeer goed begeleid en is er toezicht op de naleving van de wet- en regelgeving op het water. Als gezagvoerder speel jij een belangrijke rol bij het uitvoeren van patrouille- en andere vaarten.

Wat je doet

Je houdt toezicht op de scheepvaart en waterkwaliteit en bent verantwoordelijk voor een goede uitvoering van vaaropdrachten. Deze vertaal je naar werkzaamheden voor de bemanning. Daar maak je afspraken over met je opdrachtgevers en collega's, en je stelt instructies op, zoals een opstartprocedure.

Het schip en de bemanning vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Je beoordeelt bijvoorbeeld vaaropdrachten op nautische veiligheid en uitvoerbaarheid. Ook organiseer je periodiek veiligheidsoefeningen met het vaartuig en de bemanning. Signaleer je knelpunten in de werkprocessen? Dan kom je proactief met voorstellen voor efficiëntere en veiligere werkwijzen en methoden. Zo streef je ernaar om je werk elke dag beter te doen.

Wij vragen

Je hebt MBO-niveau en een tot drie jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie.

Je bent in bezit van een groot vaarbewijs, radardiploma en een marifooncertificaat of Marcom B.

Je beschikt over een diploma nautische functies 3 of vergelijkbare modules nautische leerlijnen. Je bent bereid tot het volgen van aanvullende modules nautische leerlijnen.

Je werkt accuraat, kunt goed anticiperen op situaties en besluiten nemen.

Je bent klantgericht en kunt goed samenwerken.

Je kunt je mondeling uitstekend uitdrukken.

Je bent stressbestendig en flexibel inzetbaar.

Je herkent je in de de volgende kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Wij bieden

Verantwoordelijk en flexibel werk.

Een prettig salaris conform de loonschalen van de Nautische CAO.

Onregelmatigheidstoeslag.

Reiskostenvergoeding en een pensioenregeling.

26 Vakantiedagen bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.

Professionele bedrijfskleding.

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Bram Leunis, telefoonnummer 06-57310630 of stuur je motivatie plus CV naar werving@odvmaritiem.nl.

Details

 • Regio
  • Gelderland
  • Utrecht
 • Dienstverband
  • Fulltime
 • Contactpersoon
  • Afdeling Personeelszaken
 • Emailadres
 • Telefoon
  • 088-6191234
Gezagvoerder Rijkswaterstaat Midden Nederland

Alternatieve vacatures